lauantai 7. helmikuuta 2015

Herkkuhetki

Aina joskus matkustessa kohdalle osuu sellainen helmi, että siitä tekisi mieli kuuluttaa koko maailmalle. Matkalla sattumanvaraisesta yöpaikasta kohti Los Angelesia nimittäin kohtasimme toistaiseksi tämän reissun herkullisimman kohteen - Doc Burnstein's Ice Cream Lab.



Me ollaan Danielin kanssa persoja hyvälle jäätelölle - me on tavattukin jäätelön merkeissä, Ruotsissa asuessa kävimme usein Bosses Glassbarissa herkuttelemassa ja yksi suosikkikohteista rakkaassa toisessa kotimaassa on lähellä anoppilaa oleva jäätelöravintola Smultronstället.

Siispä kun bongasin lähtiessä hotellin aulassa mainoksen paikallisesta jäätelöpaikasta, ei tarvinnut edes kysyä muulta perheeltä, että sopisiko päiväohjelmaan jäätelöherkuttelu vaan nappasin osoitteen suoraan navigaattoriin.


Jos minä ikinä perustan oman jäätelökioskin, joka tietysti tekee jäätelöt alusta loppuun, niin tällainen se paikka olisi. Näimme ikkunoistaa, kuinka jätskejä valmistetaan ja kymmenien makujen jäätelölootat lopulta houkuttelivat tekemään melkoiset annokset. Jäätelöitä sai ennen lopullista valintaa maistaa ja peruspahvivohvelin lisäksi valittavana oli vaikka minkälaisia aitoja vohvelitötteröitä. Hifistelijät kuitenkin ottivat annoksensa suoraan kuppiin, koska lasten kanssa se vain on helpompi tapa nautiskella jäätelöä.





Kupissani oli Rasberry Cheescake ja Bitter Chocolate. Daniel otti Marshmellow Chocolate ja Mint Chocolate Oreo -makuja. Lapsille oli omat annokset, mutta melko sujuvasti me päädyimme jakamaan viimeiset lusikalliset koko porukan kesken.

Jos minä siis saisin tehdä ihan mitä tahansa maailmassa, perustaisin oman herkkuketjun, jossa tekisin ihania jäätelöitä, taivaallisen hyvää suklaata ja omaa viiniä (tai siideriä omenoista, marjoista tai joka tapauksessa aidoista aineksista). Toistaiseksi näistä siis vain haaveillaan, yhtään uutta liikeideaa en meinaa tällä reissulla mietiskellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti